Hoe het allemaal begonnen is ...


hierdoenwehetvoor

Reeds meer dan een decennium bestaat onze fietsclub. We zijn anno 1999. Twee fietsende vriendengroepjes vinden elkaar elke zondagmiddag na hun wekelijkse rit in hun gezamenlijk staminee, taverne �Klosken� in St Martens Lennik. Voor het seizoen 2000 bundelden ze hun krachten om vanaf dan samen de prachtige Pajotse wegen te bestrijden en zo was WTC Sintemettes geboren. Enkele plaatselijke handelaars waren bereid om dit initiatief financieel te steunen.

Anno 2011 zijn we met WTC Sintemettes uitgegroeid tot een sportclub met een stevige traditie en dito prestaties op ons palmares. Onze club telt momenteel 26 actieve leden. Het aantal leden schommelt lichtjes van jaar tot jaar, maar is altijd in die grootorde gebleven. De volgende leeftijdscategorie�n zijn vertegenwoordigd : twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers en zestigers! Onder onze leden vinden we ondermeer de ex-prof Daniel Rossel. Hij heeft ervoor gezorgd dat de wekelijks trainingskilometers gedisciplineerd aan elkaar worden gemaald en dat die kilometers voor ieder van ons perfect haalbaar zijn.

Ons seizoen loopt vanaf de eerste zondag van maart tot en met de laatste zondag van oktober. Er wordt op woensdag en zondag gereden. In totaal rijden we jaarlijks een goeie 5000 km. Op woensdag zijn het kortere ritten, rond 60km, waarbij er in de laatste kilometers het testosteron duchtig vloeit : de besten onder ons leveren een uitputtingslag om als eerste de binnenkoer van het staminee op te draaien. De ritten op zondag worden langer naarmate het seizoen vordert en afstanden boven de 100km in de zomermaanden zijn geen uitzondering.

Naast die wekelijkse trainingsritten nemen wij regelmatig deel aan georganiseerde tochten zoals de klassiekers zijnde de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. Voor sommige leden is zelfs de volledige afstand van deze marathonkoersen geen uitdaging meer.

Elk jaar in de maand mei richten wij een buitenlandse stage in . De �WTC Sintemettes Euopean tour� bracht ons in Frankrijk (Argel�s), meermaals in Itali� (Riccione, Allasio en Cesenatico), en vooral in Spanje (Cambrils, Mallorca, Calpe, Benicassim, Calella en Mojacar).

Daarnaast voorzien we in het weekend van 15 augustus een meerdaagse uitstap. Wij vertrekken vanuit Sint Martens Lennik met als bestemmingen Blankenberge, Lommel, Bouillon, Maaseik, Rochefort,West-Malle, West-Vleteren. De overnachtingen in ondermeer de vermelde trappistensteden en meer bepaald de consumptie van de lokale bierbrouwsels maken de terugrit vaak tot een ware helletocht� en dit zonder dat er kasseien aan te pas komen� Twee keer hebben we in dat weekend de prachtige Ballons van de Vogezen verkend.

Sportieve prestaties en plezier gaan hand in hand. Na elke rit worden de prestaties uitvoerig becommentarieerd en geanalyseerd. Tegelijkertijd worden de verbruikte calorie�n aangevuld met de nodige gerstesappen en andere vitaminerijke dranken in de taverne "Klosken".

Spreekt bovenstaand verhaal je aan? En wil je er ook aan deelnemen? Natuurlijk staan wij open voor nieuwe fietsvrienden. Aarzel niet om ons te contacteren!